Ľ SOUSSE - TUNESIE
Foto Hotel Karawan in Sousse.
Zonvakantie in oktober 1995.

Na al een keer eerder in TunesiŽ te zijn geweest hebben wij het toch nog maar weer een keer gedaan. We gingen eigenlijk al weer naar een land waar je in oktober nog een beetje redelijk goed weer hebt. De eerste keer zaten wij in Hotel Tour Khalef maar dit is toch een beetje te ver weg van het stadje Sousse, nu zaten wij gelijk in de stad. We hadden wel voor een kamer aan de zeezijde gekozen want als je aan de straat kant zit dan denk ik dat je de hele nacht wakker ligt van de herrie.
Het uitzicht over het strand en de zee is prima. Het hotel is eenvoudig met een simpel ontbijt buffet met weinig keuze, síavonds ging het eten wel en was er een keuze menu. Het zwembad is niet al te groot maar als je de straat oversteekt dan zit je al op het strand. Geef de man van de stoelen een extra fooitje en hij zet iedere dag de stoelen klaar op de plek die je zelf wilt.
Het strand is goed en je kan er lekker zwemmen.

We hebben ook een boottocht gemaakt maar dit viel erg tegen, vooral de weg terug, het was erg koud geworden op het water, dus als je gaat neem dan een trui mee.
Natuurlijk hebben we ook op een kameel gezeten, dit was best wel lachen, vooral als je een leuk ploegje hebt. Wat niet zo leuk was, is het ritje met de kar waar een ezel voor liep. Dit beestje had de grootste moeite om die zware kar met al die mensen er in door het zand te trekken. Help deze beesten en stap uit en ga dit stukje lopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het centrum van Sousse is te bereiken per taxi, of ga lopen. De taxi in TunesiŽ kost haast niets maar spreek voor de alle zekerheid een prijs af. We hebben ook een bezoek aan de Kasbah gebracht, het is alleen jammer dat ze zo aan je lopen te trekken, dit is niet leuk meer want zo kan je niet rustig kijken om te zien wat ze allemaal verkopen. In de avond kan je eigenlijk best wel op je gemak een stukje gaan lopen, lekker op de boulevard en naar de winkeltjes kijken, ze vallen je dan niet zo erg lastig en als ze je al eens meer gezien hebben dan groeten ze je vriendelijk.
Het is alleen jammer dat er op de terrasjes die er zijn, zo weinig toeristen zitten en haast al helemaal geen vrouwen, dus je gaat dan maar weer bij je hotel zitten, daar kan je dan op je gemak een drankje bestellen.

We zijn ook naar de hoofdstad Tunis geweest, we hebben gewoon de trein genomen, deze gaat símorgens heel vroeg. Kies op het station voor het duurdere kaartje en je zit dan in grote luxe stoelen en het is er niet druk, op de terug reis weer even extra bestellen. Het is een leuke reis om te doen, in Tunis kan je dan lekker de stad in en kan je ook daar een kijkje in de kasbah gaan nemen. De kasbah is daar zo groot dat je er gemakkelijk in kan verdwalen en je komt ook in stukken waar geen toeristen meer lopen.
Als je weet terug wilt gaan naar het station en je neemt een taxi, vergeet dan niet dat het trein station Barcelona heet, anders brengen ze je naar een ander station.
Om iets te eten en te drinken te vinden viel niet mee, als je als man en vrouw de stad in gaat. Op een gegeven moment ergens in een straatje in Tunis zagen wij uit een piepklein zaakje een vrouw met een kinderwagen komen, dus als vrouw kon ik hier gelukkig ook naar binnen. De zaken die je ziet zijn allemaal voor mannen.
We hebben aangewezen wat we wilden hebben, een stuk stokbrood met tonijn en salade erop, en een flesje cola. De kosten waren ongeveer voor 2 personen inclusief de fooi, 5 gulden.
In Sousse is het ook niet duur om te gaan eten, we hebben ook wel eens ergens een pizza genomen met cola erbij, toen waren we nog geen 15 gulden kwijt voor 2 personen.

TunesiŽ is nog goed betaalbaar voor een zonvakantie.

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies

Vakantie naar Suriname

 • Beschrijving van onze
  vakantie naar Suriname.
  KLIK HIER

Foto's van Suriname

 • Kijk eens voor de
  foto's van onze gewonnen
  reis naar Suriname.

  Image hosted by Webshots.com

Thailand vakantie

 • Kijk eens hier voor
  een beschrijving van
  onze vakantie naar
  Khao Lak en Bangkok
  in Thailand.
  KLIK HIER

Thailand vakantie foto's

 • Je kan hier onze foto's
  van Thailand zien.
  KLIK HIER

Diverse landen vakantie

 • Hier een beschrijving
  van diverse landen en
  hotel.
  KLIK HIER

Diverse vakantie foto's

 • Op deze site zie je
  veel van onze
  vakantie foto's.
  KLIK HIER

Reis site met veel info.

 • Kijk hier eens voor
  veel vakantie informatie
  over onze vakantie's maar
  ook van andere vakantie
  gangers over de hele wereld. KLIK HIER

Reisforum

 • Veel informatie over reisbestemmingen. Het discussie forum over uw reislocatie.
  www.reisforum.nl

Copyright 2002-2018